Werkvergunning nog maar jaar geldig

0

De tewerkstellingsvergunning die werknemers van buiten de Europese Unie nodig hebben om in ons land te mogen werken, is voortaan waarschijnlijk nog maar één jaar geldig.

De ministerraad heeft ingestemd met toezending aan de Tweede Kamer van de aangescherpte Wet arbeid vreemdelingen. De wet gaat in als de Tweede en Eerste Kamer met het wetsvoorstel hebben ingestemd.

Naast een kortere geldigheid van de tewerkstellingsvergunning, zijn er nog andere wijzigingen. Zo kan een vergunning worden geweigerd als een werkgever in het verleden veroordeeld is voor het overtreden van arbeidswetgeving, zoals de Arbowet. Ook kan een werknemer van buiten de Europese Unie straks pas na vijf jaar in Nederland te hebben gewerkt zonder vergunning aan de slag. Nu is dat na drie jaar.

Het kabinet vindt het onwenselijk dat werknemers van buiten de Europese Unie worden aangenomen, terwijl er in Nederland nog een half miljoen mensen met een uitkering zijn die kunnen werken.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer