HOBIJ opent derde kantoor in Polen

0

Op 13 augustus opent HOBIJ de deuren van het nieuwe kantoor in Polen. De vestiging in het zuidoostelijke Rzeszow is inmiddels de derde in Polen.

Eerder opende HOBIJ kantoren in het zuidwestelijke Opole en in de noordelijke kuststad Gdansk. HOBIJ in Rzeszow gaat zich met name richten op de werving van magazijnkrachten en productiemedewerkers.

HOBIJ bemiddelt uitzendkrachten uit heel Europa die aan het werk gaan bij opdrachtgevers in de Techniek, Logistiek en Foodindustrie. Vanuit een breed wervingsnetwerk vindt de Brabantse uitzender kandidaten voor functies op de werkvloer, zoals magazijnmedewerkers, heftruckchauffeurs, productiemedewerkers en inpakmedewerkers.

Poolse werving
Tot voor kort deed HOBIJ Polen zijn werving vanuit Opole en Gdansk. Met zoveel succes dat werkzoekenden vanuit heel Polen HOBIJ wisten te vinden. Magdalena Goczal, eindverantwoordelijke voor de vestigingen in Polen, vertelt: ‘Veel sollicitaties komen via internet binnen. Hoewel we veel sollicitatiegesprekken online via de webcam kunnen houden, is het voor veel kandidaten toch fijn om te kunnen uitwijken naar een fysiek kantoor. En wij vinden het ook prettig om kandidaten een hand te kunnen schudden. Door de toenemende kandidatenstroom uit het oosten van Polen lag de keuze voor de hand om ook daar een kantoor te openen. Na een periode van intensieve voorbereidingen, hebben we in Rzeszow nu een team van recruiters dat goed op de hoogte is van de regionale arbeidsmarkt en wet- en regelgeving.’

Europa
HOBIJ werft in heel Europa om mensen te vinden voor opdrachtgevers. ‘In Nederland hebben we vier regiokantoren en een reeks inhousevestigingen. Over de grens werven we zoal vanuit Litouwen, Letland, Hongarije en nu dus vanuit drie kantoren in Polen’, zegt Mark Wijnhoven, operationeel manager bij HOBIJ.

Communicatie en motivatie
Afkomst is niet belangrijk, communicatie en motivatie zijn dat wel. Wijnhoven vervolgt: ‘Beheersing van de Engelse of Nederlandse taal is bij onze opdrachtgevers nog altijd van belang. Het gaat erom dat je met je chef en collega’s kunt overleggen, dat je werkinstructies begrijpt en dat je gemotiveerd bent. Dan maakt het ons weinig uit of je nou uit Oss komt of uit Katowice.’

Bron: HOBIJ

Lees ook: Great Place to Work: Hobij, Secretary Plus, Creyf’s en Adecco scoren hoog

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer