Groei in vacatures recruiters met 71%

0

De vraag naar recruiters is het afgelopen kwartaal gestegen met maar liefst 71% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014.

Dit blijkt uit het kwartaalonderzoek van Yacht naar de Trends en Ontwikkelingen op de HRM Arbeidsmarkt.

De totale vraag naar HR-professionals is het afgelopen kwartaal met 39% gestegen ten opzichte van vorig jaar. De grootste groei is dus zichtbaar in de vraag naar recruiters. Deze stijgende vraag correleert met de stevig aantrekkende arbeidsmarkt.

Recruitmenttalent
Regionaal is de vraag het grootst in Eindhoven (57%) en in Amsterdam (95%). Mogelijke verklaring hiervoor is dat er in de regio Eindhoven een grote behoefte bestaat aan technische, vaak moeilijk vindbare profielen. Amsterdam is traditioneel de standplaats van vele intermediairs die continu zoeken naar recruitmenttalent.

‘Recruitment vereist vakmanschap’
Het recruitmentlandschap is sterk veranderd vergeleken met de situatie van een jaar geleden. Ellen Bergh, Commercieel Manager Yacht HRM: ‘Het recruitmentvak heeft sterk geleden onder de vele reorganisaties en bezuinigingen van de afgelopen paar jaar. Het vak werd ‘weggeschoven’ onder HR en niet langer gezien als separate functie. Nu het economisch herstel doorzet, komen organisaties hier massaal van terug. Recruitment is een vak waar vakmanschap voor vereist is. Bedrijven zoeken dan ook met spoed recruitmenttalent om de strijd om talent op de arbeidsmarkt niet te verliezen.’

Bron: Yacht


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer