House of HR breidt uit in Frankrijk, Duitsland en Nederland

0

Het Belgische House of HR heeft vier nieuwe overnames gedaan, in Duitsland, Frankrijk en Nederland. In ons land heeft dochterbedrijf House of Covebo onlangs een akkoord bereikt over de overname van Bis People en FID.

House of HR heeft het Franse bedrijf StaffMe, gespecialiseerd in digital recruitment, overgenomen en en het Duitse bedrijf LD Personalvermittlung, dat personeelsoplossingen biedt in de gezondheidszorg met een focus op artsen. Daarnaast heeft House of Covebo – een dochteronderneming van House of HR – met FID en Bis People twee overnames in specifieke uitzendniches gedaan die de positie in Nederland verder moeten versterken. Met deze overnames zit House of HR al aan haar dertiende overname in 2022.

Bis People

Bis People, opgericht in 2007 met hoofdkantoor in Hengelo, is gespecialiseerd in flexwerk, detachering van geschoolde werknemers, bemiddeling van zelfstandigen (inclusief administratieve handelingen zoals facturering) en het werven van UTA-personeel (Uitvoerend, Technisch en Administratief personeel) voor de woningbouw, niet-residentiële bouw en infrastructuurprojecten in Nederland. Bis People wordt onderdeel van Effect Personeelsdiensten in Oldenzaal, dat in 2017 onderdeel werd van Covebo. Door zich aan te sluiten bij Effect denkt Bis People zich verder te kunnen richten op hun nichemarkt. Door onderdeel te worden van Effect Personeelsdiensten hoopt Bis People te kunnen profiteren van hun recruitment en het ontzorgen op de backoffice. Bis People verwacht in 2022 een omzet van € 6,5 miljoen.

FID

FID is al bijna 30 jaar een uitzender in de afvalverwerking, recycling en groenvoorziening. FID was onderdeel van de Fuhler Groep. Als gevolg van een strategische heroriëntatie heeft de Fuhler Groep besloten haar uitzendactiviteiten over te dragen aan House of Covebo. FID heeft met 7 vestigingen in Nederland, circa 650 uitzendkrachten en 30 interne medewerkers een vooraanstaande positie opgebouwd als uitzender in de afvalverwerking, recycling en groenvoorziening. De verwachte omzet van FID in 2022 is 22 miljoen euro.

Onder de vleugels van House of Covebo zal bij FID de huidige algemeen directeur Ciska van Huizen na 25 jaar het stokje overdragen aan Joris Levering, nu commercieel- en operationeel eindverantwoordelijk. FID blijft als zelfstandige en zelfsturende organisatie onder haar eigen naam actief.

House of Covebo

House of Covebo heeft dagelijks ruim 10.000 (internationale) medewerkers aan het werk. Hiervan zijn circa 3.500 vaklieden werkzaam in de bouw en techniek via Covebo Bouw & Techniek, Effect Personeelsdiensten, VNOM Bemiddelaar in Techniek en MAATT. Circa 6.500 medewerkers zijn werkzaam in de Productie & Logistiek bij Covebo Productie & Logistiek en Eurojob. FYGI Happy Recruiters, een digitaal platform van en voor freelance recruiters, is eveneens onderdeel van de organisatie. House of Covebo heeft in 2021 een omzet van 420 miljoen euro gerealiseerd.

House of HR

House of Covebo is één van de grootste dochterondernemingen van House of HR. Het Belgische House of HR telt inmiddels 50 uitzendbedrijven, waaronder 15 in Nederland, waaronder Continu, Redmore, Covebo.
Volgens de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 boekte House of HR in 2021 in Nederland een omzet van € 878 miljoen, een omzetgroei van 45%.

Lees ook: House of HR: groei houdt aan

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer