In de Talentpool Community delen werkgevers hun kandidaten

0

De nieuwe start-up The Talentpool Community wil uitwisseling van kandidaten mogelijk maken.

De nieuwe talentpool bevordert samenwerking tussen werkgevers, bedrijven in regio’s, winkels en bedrijventerreinen, brancheorganisaties en gemeenten. Door deze samenwerking ontstaat een “uitwisselbaar eco-systeem van talent”, vermeldt ceo Maarten van Westerduin in een persbericht. De best afgewezen sollicitanten en kandidaten – de ‘silver medallists’ –  van één werkgever kunnen in dienst treden bij een andere  organisatie binnen de community.

SkillsCV

De basis onder de talentpool community is het SkillsCV. Deze op skills gebaseerde technologie matcht met alle Nederlandse vacatures en is gratis, compleet en makkelijk te gebruiken voor kandidaten. Iets dan nu al bijna 20 duizenden werkzoekenden werken ermee. Het huidige cv wordt vertaald naar skills en gematcht naar alle beschikbare vacatures in de regio. Dit levert een nieuwe standaard op waar werkgevers mee kunnen matchen en werkzoekenden regie kunnen houden op de eigen kansen op de arbeidsmarkt.

“Door één arbeidsmarktstandaard te hanteren, zoals in België met Work-ID en in Engeland met CV Wallet, faciliterenThe Talentpool Community en SkillsCV de wens van de Nederlandse polder om meer met de skills van mensen te doen”, zegt Westerduin.

De doelstelling van de nieuwe start-up is ambitieus: “Binnen één jaar willen we ruim één miljoen cv’s in de Talentpool Community beschikbaar hebben en binnen drie jaar willen we veel groter zijn dan LinkedIn in Nederland.”

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer