Berichten uit de branche: fusies en overnames

0

Dit zijn de overnames, fusies en samenwerkingen in de flexbranche van de afgelopen tijd.

Uitzendketen Labour Power Company neemt W&F Detacheringen over

Labour Power Company (LPC) neemt het vanuit de Brabantse Kempen opererende uitzendkantoor W&F Detacheringen over. W&F Detacheringen is gespecialiseerd in het bemiddelen van technisch geschoold personeel. Het is voor LPC na de start in 2020 de twaalfde overname.

Net als de andere LPC-bedrijven maakt W&F, actief in metaal, productie en schoonmak, veel gebruik van internationale medewerkers die in Nederland intensief begeleid en gehuisvest worden. W&F heeft internationale recruiters die vanuit Nederland werken. W&F Detacheringen blijft als zelfstandig label actief onder de LPC-vlag en wordt gekoppeld aan het in ’s-Hertogenbosch gevestigde Job Invest. W&F Detacheringen blijft gevestigd in Bergeijk en zowel op het gebied van commercie als backoffice zal een intensieve samenwerking worden opgezet.

AB Vakwerk neemt branchegenoot Herenbos over

AB Vakwerk heeft eind vorig jaar branchegenoot Herenbos uit Schagen overgenomen. Met deze overname verstevigt AB Vakwerk haar marktpositie in Noord-Holland en in de polders van Flevoland. Daarnaast breidt ze met de overname haar activiteiten verder uit naar Zuid-Holland. Hiermee stijgt de omzet van AB Vakwerk naar ruim € 110 miljoen en wordt het personeelsbestand uitgebreid met ruim vijfhonderd vakkrachten.

Marco Meijer, algemeen directeur AB Vakwerk: “Naast de overname van twee gerenommeerde opleiders (ATO Bedrijfstrainingen en Edunoord) de afgelopen jaren, zijn wij er ontzettend trots op nu ook een specialistische personeelsdienst over te kunnen nemen die onze positie nog verder gaat verstevigen.”

ANG Public Finance geheel in handen van Agium

ANG Public Finance is per medio januari 2024 in handen gekomen van Agium, dat de resterende 50% van de opleider en detacheerder van financieel talent binnen de publieke sector heeft gekocht. ANP gaat verder onder de naam Agium. Volgens beide bureaus past de verdere ontwikkeling van het bureau beter onder het dak van Agium, dat zich volledig richt op detachering. ANG uit Montfoort richt zich in de kern meer op organisatieadvies en trainingen.

Agium heeft nu rond de 190 professionals, die werken vanuit kantoren in Delft en Breda. Het bedrijf is sinds eind 2022 onderdeel van Redmore, dat weer onderdeel is van HR-dienstverlener House of HR.

Engineers-detacheerders Sentijn en Or-Quest gaan verder als Sensor

Na de overname van de in engineers gespecialiseerde detacheerders Sentijn in 2018 en Or-Quest in 2020 door The Specialist Group (TSG) worden de twee bedrijven nu samengevoegd. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de naam Sensor met behoud van de bestaande kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Drachten, Breda en Moerdijk.

Sensor richt zich op het plaatsen van experts in de civiele techniek, infrastructuur, bouwkunde, elektrotechniek en werktuigbouw. Het specialiseert zich in het leveren van personeel voor projecten die een bijdrage leveren aan de energietransitie. Door beide bedrijven te combineren ontstaat een landelijk netwerk en kan uit een bredere groep specialisten geput worden. Dit heeft als voordeel dat klanten breder en dieper bediend kunnen worden. De technisch specialisten van Sentijn en Or-Quest gaan mee naar de nieuwe combinatie. In 2023 werden gezamenlijk 568 technisch specialisten bemiddeld

DentalMatch gaat op in Rovidam Mondzorgbanen

Rovidam, het grootste werving- en selectiebureau en praktijkbemiddelingsbedrijf in de mondzorg, gevestigd in Ede, heeft alle aandelen van concurrent DentalMatch werving- en selectiebureau voor tandheelkundige professionals uit Zeewolde overgenomen. Jan Meijering, eigenaar van Rovidam en van de uitzendorganisatie Medicadenta, laat weten dat Rovidam met deze overname haar leidende marktpositie verder wil versterken. Per 1 februari zal de eigenaar van DentalMatch, Alida van Baarlen, in dienst treden bij Rovidam. Ze zal naast de recruitment-activiteiten ook verantwoordelijk worden voor de nieuw op te zetten Rovidam Mondzorg Academie die vanaf 1 maart a.s. van start gaat.

Deze overname past in de strategische doelstelling van Rovidam om de verschillende aspecten van dienstverlening in de sector uit te breiden en een verdere kwaliteitsimpuls te realiseren. Rovidam plaatst niet alleen tandartsen en overig mondzorgpersoneel bij tandartspraktijken in heel Nederland, maar bemiddelt ook bij de aan-en verkoop van tandartspraktijken. Vanaf 1 maart zal Rovidam zich ook gaan inzetten om de grote tekorten aan gecertificeerde tandartsassistenten en overig mondzorgpersoneel, te verkleinen met haar Rovidam Mondzorg Academie.

Logistic Force neemt Transflexion over

Logistic Force, een full-service HR-dienstverlener binnen de transport en logistiek, heeft de activiteiten van uitzendonderneming Transflexion overgenomen. Daarmee versterkt Logistic Force de commerciële dekking in Zuid- en Midden-Limburg. Beide ondernemingen willen samen een sterke marktpositie ontwikkelingen in deze regio met z’n gunstige grensligging. Transflexion biedt flexkrachten (hoofdzakelijk vrachtwagenchauffeurs) en opleidingen in de transportsector aan in Zuid- en Midden Limburg, een omgeving waarin Logistic Force tot voor kort ondervertegenwoordigd was.

FileLinx neemt SelfBilling.com over

FileLinx, een bedrijf op het gebied van factuur-, document- en workflowautomatisering, neemt SelfBilling.com over per 1 januari 2024. FileLinx staat bekend om zijn low-code softwareplatform, waarmee het creëren, opslaan, structureren, herkennen en procesmatig verwerken van diverse documenten binnen organisaties mogelijk is. FileLinx is samen met AFAS-software marktleider in Nederland bij ziekenhuizen in het geautomatiseerd verwerken van inkoopfacturen. FileLinx heeft zich onderscheiden door succesvolle add-ons op ERP-systemen aan te bieden, zoals geavanceerde CRM-systemen. Met de overname van SelfBilling.com richt FileLinx zich nog meer op zorginstellingen en het facturatieproces rondom het inhuren van extern personeel. Deze vorm van factuurverwerking, ook wel reversed billing genoemd, is een add-on op ERP-systemen. De focus ligt op het optimaliseren van de efficiëntie van organisaties en de integratie met AFAS-software.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer