In 2023 aanzienlijke groei aantal SEU-examens

0

In het afgelopen jaar is het aantal kandidaten dat deelnam aan het SEU-examen gestegen. De focus op opleiding, ontwikkeling en het actueel houden van kennis blijft hoog op de agenda staan in de uitzendbranche.

Resultaten SEU-examens 2023

Een samenvatting van de examenaantallen:

Andere opvallende ontwikkelingen:

  • Het aantal mondelinge examens steeg net zo snel als het totale aantal examens.
  • De groei van het SEU-examen Uitzendprofessional Pools heeft geleid tot de implementatie van het online examen Pools.
  • In het vierde kwartaal van 2023 was er een licht herstel te zien in de slagingspercentages, waardoor het jaar kon worden afgesloten met een gemiddeld slagingspercentage van 60% en een gemiddeld cijfer van een 6.0 voor het SEU-examen Uitzendprofessional.
  • Ook de slagingspercentages en gemiddelde cijfers voor de andere SEU-examens (Uitzendprofessional Pools en Backofficeprofessional) laten een stijgende trend zien.

Slagingspercentages

Uiteraard hoopt SEU hoopt dat dit herstel van de slagingspercentages doorzet; tijd en aandacht lijken essentieel. In het eerder verschenen artikel ‘Slagen voor het SEU-examen is een gezamenlijke inspanning‘ staan handige tips om het slagingspercentage te verhogen.

SEU blijft continu werken aan haar examens door deze aan te passen op basis van data en wijzigingen in wet- en regelgeving. Naast deze aanpassingen heeft de examencommissie het afgelopen jaar geen substantiële wijzigingen doorgevoerd in het examen.

Resultaten eerste jaar permanente educatie

Het eerste jaar van permanente educatie via SEU is succesvol afgerond, met 3.059 geregistreerde SEU-gediplomeerden voor permanente educatie per 31 december 2023. Er zijn 42 erkende leeractiviteiten, waarvan een aanzienlijk aantal maatwerk leeractiviteiten zijn of eigen leeractiviteiten van werkgevers met een intern leeraanbod, zoals een eigen academy.

Naast de geslaagden uit 2023 hebben ruim 1.700 SEU-gediplomeerden van vóór 2023 zich vrijwillig geregistreerd voor PE, wat aantoont dat medewerkers graag investeren in hun ontwikkeling en het belang van actuele kennis erkennen.

Er is een groeiende interesse van werkgevers om permanente educatie via SEU intern te implementeren, en SEU biedt graag ondersteuning hierbij. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Mario Pellegrom via m.pellegrom@seu.nl.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer