Jeugdsalarissen omhoog in nieuwe HEMA-cao

0

De leden van de verschillende vakbonden betrokken bij de HEMA-cao stemmen in met het eindbod dat HEMA begin april heeft gedaan voor de nieuwe HEMA-cao en cao voor hoger personeel bij HEMA.

Dat hebben de vakbonden vorige week laten weten.

De nieuwe cao’s lopen van 1 februari 2011 tot en met 31 maart 2012. De salarissen worden in totaal met 1,9 procent verhoogd. Per 1 mei 2011 met 0,9 procent en per 1 september 2011 met 1 procent. Daarnaast worden per 1 juli 2011 de percentages van de staffel van de jeugdsalarissen met 2 procentpunt opgehoogd. Vorig jaar heeft HEMA dit ook gedaan. Daarmee worden de jeugdlonen geleidelijk aan extra opgehoogd.

HEMA heeft het afgelopen jaar veel aandacht besteed aan de toepassing van het arbeidscontractenstelsel. Dat is de cao-regeling waarbij op basis van een jaarurenmodel medewerkers flexibel kunnen worden ingezet. Aanvullend daarop heeft HEMA nog eens aangegeven dat als na afloop van het contractjaar het aantal gerealiseerde uren van een medewerker lager is dan het overeengekomen aantal contracturen en er dus zogenaamde minuren zijn ontstaan, de bewijslast door wiens toedoen dit is ontstaan, bij HEMA ligt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer