Driekwart jongeren zonder diploma vindt baan

0

Voortijdig schoolverlaters vinden uiteindelijk minder vaak een betaalde baan dan leerlingen met een startkwalificatie.

In 2008 had 72 procent van de voortijdig schoolverlaters uit schooljaar 2004-2005 een baan. Van degenen met een diploma had 92 procent in het vierde jaar na schoolverlaten betaald werk. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het schooljaar 2004-2005 verlieten bijna 100.000 jongeren van 15 tot 23 jaar het voortgezet onderwijs of mbo. Hiervan hadden 53.000 het diploma niet gehaald.

In het vierde jaar na het schoolverlaten had 72 procent van de voortijdig schoolverlaters een baan. Dit is een behoorlijke toename ten opzichte van het eerste jaar na schoolverlaten. Toen had slechts 57 procent een baan. Voor schoolverlaters met een diploma nam het aandeel met een baan toe van 81 procent in het eerste jaar tot 92 procent in het vierde jaar.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer