Kamp reikt eerste keurmerk Fair Produce uit

0

Champignonkweker Maatschap Kemmeren de Kok uit Rijsbergen ontvangt vandaag in het bijzijn van minister Henk Kamp (Sociale Zaken) als eerste bedrijf het keurmerk Fair Produce, dat moet garanderen dat de werknemers in de onderneming eerlijk zijn behandeld.

Het keurmerk geeft aan dat een onderneming daarin verder gaat dan Nederlandse wetten en regels voorschrijven. Minister Kamp komt maandag bovendien met nieuwe maatregelen om problemen bij arbeidsmigratie van mensen uit Midden- en Oost-Europa aan te pakken.

Een tijdelijke commissie van de Tweede Kamer drong in september na een onderzoek naar arbeidsmigratie aan op het aanpakken van de problemen rond de huisvesting mensen uit dat gebied, vooral Polen. Kamp noemde in een reactie vooral de aanbeveling om malafide uitzendbureaus aan te pakken ,,waardevol” en gaf aan daarmee al bezig te zijn. Kamp zei ook dat de commissie ,,slechts beperkt aandacht had” voor het probleem dat de migranten een beroep kunnen gaan doen op de sociale zekerheid in ons land.

Eerder kondigde het kabinet al aan met scherpere regels te komen rond arbeidsmigratie. Een van de belangrijkste maatregelen is dat iemand uit Europa, die in ons land niet in zijn eigen onderhoud kan voorzien, niet in Nederland mag blijven. Kamp wil de problemen rond uitbuiting, ook bij huisvesting, harder aanpakken. Een betere registratie moet daarbij helpen. Migranten moeten daarbij ook de plicht om zich bij een gemeente in te schrijven, beter naleven.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer