Martijn van Dam pleit voor flexibeler werken

0

Martijn van Dam, kandidaat voor het leiderschap van de PvdA, pleit voor een flexibeler kijk op werknemers. Hij wil af van opeenvolgende tijdelijke contracten uit de Flexwet en ziet meer heil in een nieuw soort flexcontract: een voor onbepaalde duur dat op korte termijn opzegbaar is.

Dat heeft Van Dam zondag laten weten. Hij neemt het in zijn partij op tegen Nebahat Albayrak, Ronald Plasterk en Diederik Samson, die na het vertrek van Cohen ook leider willen worden.

In ruil voor het nieuwe flexcontract
In ruil voor het nieuwe flexcontract moet de werkgever een opslag op het loon betalen en een hogere WW-premie voor versnelde opbouw van WW-rechten. De kandidaat-PvdA-leider zegt dat daarmee de balans op de arbeidsmarkt hersteld kan worden.

Zzp’ers 
De 34-jarige Van Dam wil ook meer doen voor zzp’ers. Zo moet het voor zelfstandigen makkelijker worden een huis te kopen. "De overheid moet bij de banken afdwingen dat zzp’ers en flexwerkers langs dezelfde meetlat worden gelegd als gewone werknemers en dus ook gewoon een huis kunnen kopen’’, aldus Van Dam. ,,Onze economie kan niet meer zonder al deze flexibele arbeidskrachten. Die horen daarvoor te worden beloond en horen de zekerheid te hebben dat ze een pensioen kunnen opbouwen en een huis kunnen kopen.’’ 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer