Labour Power Company neemt ‘Spaanse’ recruitmentspecialist International Job Challenge over

0

Labour Power Company (LPC) neemt de Spaanse recruitmentspecialist International Job Challenge  (IJC) over, zo brengt het bedrijf vandaag naar buiten. Met de overname wil LPC “anticyclisch het recruitmentapparaat versterken”. 

IJC is gespecialiseerd in het bemiddelen van werkzoekenden in Spanje en Portugal en heeft diverse vestigingen in Zuid-Europa, met het hoofdkantoor in Valencia. Met de overname geeft LPC invulling aan haar internationale ambities.

Zelfstandige voortzetting

Vanuit LPC is deze overname begeleid door Tamara Broeren (CFO) en Linda van Alphen (COO). Van Alphen: “Recruitment is de levensader van ons bedrijf. De arbeidsmarkt staat erg onder druk door structurele factoren als vergrijzing en ontgroening. Momenteel wordt de krapte wat gedempt door de conjunctuur maar we weten dat als de economie weer aantrekt deze weer vol op het vizier komt. Daarom zijn we nu anticyclisch ons recruitmentapparaat aan het versterken. IJC werkt al jarenlang voor een aantal van onze bedrijven. Om deze instroom te borgen hebben we nu deze stap gezet. We zien de laatste jaren dat onze werving wat aan het verschuiven is van Oost-Europa naar Zuid-Europa. We hebben ook als LPC eigen kantoren in Spanje en Portugal maar met deze overname verstevigen we onze positie. IJC blijft, zoals gebruikelijk vanuit de LPC-visie, autonoom haar dienstverlening continueren onder het huidige lokale management.”

Forse groei LPC

Sinds de oprichting in januari 2020 heeft LPC nu elf  bedrijven overgenomen. Inclusief IJC komt de jaaromzet in 2023 uit op circa € 400 miljoen. Volgens Tamara Broeren CFO van LPC is deze overname strategisch belangrijk. “We zijn bezig om onze organisatie juist te versterken nu het economisch even wat minder goed gaat. Erg fijn dat onze aandeelhouders bereid zijn om anticyclisch te investeren!”, aldus Broeren.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer