Manpower ziet Europese markt aantrekken

0

Het Amerikaanse uitzendconcern Manpower heeft de Europese markt afgelopen kwartaal verder zien verbeteren. Mede daardoor steeg de omzet en verdrievoudigde de winst bijna.

Het op twee na grootste uitzendbedrijf ter wereld meldde woensdag een omzet van 4,9 miljard dollar (3,5 miljard euro) over het eerste kwartaal. Dat was 3 procent beter dan een jaar eerder. De nettowinst steeg van 24 miljoen naar 70 miljoen dollar.

De winst, die vorig jaar nog werd gedrukt door de kosten van een reorganisatie, was aanzienlijk hoger dan analisten hadden voorspeld. Ook de prognose voor het lopende kwartaal was rooskleuriger dan verwacht.  Manpower zag de omzet in Europa in het eerste kwartaal met ruim 4 procent groeien. Ook in de meeste andere regio’s waren de trends positief, stelde topman Jeff Joerres in een toelichting.

ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer