Manpower ziet stabilisering economie

0

Het Amerikaanse uitzendconcern Manpower ziet tekenen dat de internationale economie stabiliseert. De omzet zakte vorig kwartaal nog met 3 procent, maar de winst verbeterde aanzienlijk ten aanzien van het tweede kwartaal van vorig jaar. Eerder voorspelden economen op basis van gegevens van Randstad een einde van de recessie in Nederland.

Bewijs

ManpowerGroup boekte vorig kwartaal een omzet van 5 miljard dollar (3,8 miljard euro). Het uitzendconcern hield een nettowinst over van 68,2 miljoen dollar. Dat was 66 procent meer dan een jaar eerder. Gecorrigeerd voor de wisselkoersen was er sprake van een groei van 69,2 procent. ‘De resultaten zijn een duidelijk bewijs van de stabiliserende wereldeconomie’, stelde bestuursvoorzitter Jeffrey Joerres.

Manpower staat er beter voor dan verwacht. Zowel de omzet als de winst per aandeel overtrof de gemiddelde verwachting van analisten. Daarnaast zet het bedrijf in het derde kwartaal in op een hogere winst dan verwacht.

Randstad
De situatie in de uitzendbranche loopt vaak vooruit op de conjunctuur. Op basis van gegevens van uitzendconcern Randstad voorspelden economen van de Erasmus Universiteit Rotterdam al eerder een einde van de recessie in Nederland.

Halfjaar

Gelijktijdig met de cijfers over het tweede kwartaal, maakte ManpowerGroup de cijfers over het eerste halfjaar van 2013 bekend. De omzet kwam in de eerste zes maanden van dit jaar uit op 9,8 miljard dollar, een daling van 4,8 procent ten opzichte van de zelfde periode in 2012 (valutagecorrigeerd -4,3 procent). De nettowinst van ManpowerGroup komt voor het eerste halfjaar uit op 92,1 miljoen dollar. Een groei van 13 procent (valutagecorrigeerd 16 procent).

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer