Miljoenendaling in omzet Adecco

0

De economische problemen in Europa gaan niet onopgemerkt aan uitzendconcern Adecco voorbij. Het grootste uitzendconcern ter wereld zag zijn omzet vorig jaar dalen en zag die situatie in de eerste maanden van 2013 niet verbeteren. Dat maakte het Zwitserse bedrijf woensdag bekend.

Adecco zag de omzet vorig jaar op vergelijkbare basis met 4 procent dalen tot 20,5 miljard euro. De opbrengsten liepen vooral hard terug in Frankrijk, Italië en Spanje. Het bedrijfsresultaat (ebita) zakte met 11 procent tot 725 miljoen euro. Adecco hield uiteindelijk een nettowinst over van 377 miljoen euro, tegen 519 miljoen euro in 2011.

In de eerste twee maanden van 2013 zakte de omzet van Adecco met 5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Vooral in Frankrijk bleven de omstandigheden volgens het bedrijf moeilijk. In Duitsland en Oostenrijk nam de krimp van de omzet niet verder toe, terwijl er in de Verenigde Staten sprake was van een ‘gezonde’ groei.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer