MKB: geen lastenverzwaringen meer

0

De volgende regering moet de lasten van burgers en bedrijven niet verder verzwaren.

Voorzitter Hans Biesheuvel van MKB Nederland heeft dat woensdag geschreven in een open brief aan alle lijsttrekkers. ‘De belastingen zijn al veel te hoog. Genoeg is genoeg’, aldus Biesheuvel.

De voorman van de werkgeversorganisatie in het midden- en kleinbedrijf vindt dat de overheid vooral ‘in eigen vlees moet snijden’ om te bezuinigen. ‘Er zijn nog steeds veel te veel ambtenaren en desondanks is er ook nog steeds een leger van duurbetaalde adviseurs in de weer’.

Biesheuvel dringt verder aan op duidelijkheid over de euro. Het is ‘zuur’ dat Nederland garant moet staan voor andere EU-landen die er een potje van hebben gemaakt, ‘maar we hebben weinig keus’.

Biesheuvel heeft nog meer wensen. De vermogenspositie van pensioenfondsen zou gunstiger berekend moeten worden, zodat deze fondsen niet hoeven te korten op de pensioenen. Dan haal je ‘in één keer een enorm stuk onzekerheid weg uit de maatschappij. Goed voor het consumentenvertrouwen’, schrijft de MKB-voorzitter.

Ook op de woningmarkt moet de overheid voor zekerheid zorgen. Bij de nu afgesproken beperking van de hypotheekrenteaftrek moet het blijven.

De werkgeversvoorman dringt verder aan op het schrappen van de verplichting voor kleine bedrijven om 2 jaar het loon van ziek personeel door te betalen. Voor kleine bedrijven is dat te zwaar.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer