Minder mensen positief over hervorming ontslagrecht

0

Twee op de drie Nederlanders zijn tegen een versoepeling van het ontslagrecht. Ze zien het niet langer meer als beste middel om eerder uit de economische crisis te komen.

Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van het Financieele Dagblad.

De ontslagvergoeding wordt als het aan de Kunduz-coalitie (VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie) ligt, per 1 januari 2014 flink ingeperkt tot een kwart maandsalaris per dienstjaar. Dat raakt volgens de krant vooral ouderen fors.

Een kwart van de ondervraagden ziet juist wel wat in versoepeling. Alleen onder VVD-kiezers staat een nipte meerderheid (51 procent) positief tegenover de maatregel.

Als andere maatregelen om de economie er weer bovenop te helpen, worden verlaging van de bedrijfsbelasting (61 procent) en verlaging van de uitkeringen (62 procent) het meest genoemd. Een nieuw kabinet kan maar beter niet de vingers branden aan versoepeling van het ontslagrecht, vindt een meerderheid van de ondervraagden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer