CNV: ‘Ga niet akkoord met wijzigingen Ziektewet’

0

Het CNV roept de Eerste Kamerleden op niet akkoord te gaan met de voorgestelde wijzigingen van de Ziektewet. De positie van flexwerkers en zzp’ers wordt nog verder verslechterd, vindt de vakbond.

 

Maurice Limmen, vice-voorzitter zegt op de website van CNV: ‘Flexwerkers met langdurige gezondheidsbeperkingen komen zo aan de kant te staan en gaan er financieel nog meer op achteruit.’ Limmen: ‘De hoop is nu gevestigd op de Eerste Kamer die de wijziging in de Ziektewet nog kan terugdraaien. Flexwerkers en werklozen hebben bij langdurige ziekte een veel kleinere kans om weer aan het werk te komen, dan werknemers in vaste dienst. De rol van werkgevers is daarbij cruciaal. Dat blijkt ook uit het recent gepubliceerde rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP)’

Belemmerd aan het werk’.

Terwijl werknemers in vaste dienst in driekwart van de gevallen na ziekte weer terugkeren in een betaalde baan, geldt dat maar voor 20 procent van de werkloze flexwerkers en zzp’ers.  Limmen: ‘De positie van flexwerkers staat nu teveel onder druk. Als je ziek bent en geen vast contract hebt, dan kom je bijna niet meer aan het werk. Des te meer reden voor de Eerste Kamer, niet akkoord te gaan met de voorgestelde wijzigingen op de Ziektewet.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer