Mogelijk 40 miljoen euro schade voor USG

0

Uitzendorganisatie USG People schat dat zij door een cao-geschil in Duitsland maximaal 40 miljoen euro schade zal oplopen.

Dit heeft de uitzender laten weten tijdens de presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal.

In december 2010 werd door het Duitse federale gerechtshof bepaald dat de vakorganisatie CGZP niet gerechtigd is een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) af te sluiten. Hierdoor is de door de CGZP met de werkgeversorganisatie AMP afgesloten cao vanaf december 2010 niet meer geldig. Een aantal werkmaatschappijen gelieerd aan het in februari 2008 door USG People overgenomen Allgeier DL hebben de cao ook gehanteerd tot 2010.

Op 13 april jl. zou het ‘Arbeitsgericht’ in Berlijn zich uitspreken over de eventuele terugwerkende kracht van de ongeldigheid van de CGZP/AMP-cao. Deze uitspraak werd echter uitgesteld. Vooruitlopend op het oordeel schat USG People dat de zaak een schade kan veroorzaken van nul tot 40 miljoen euro.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer