Monsterboard: Online vacatureaanbod daalt licht

0

In de maand juni is het online vacatureaanbod licht gedaald vergeleken met de maand mei.

Uit de Monster Employment Index blijkt dat het online vacatureaanbod in juni licht met 1 punt is gedaald naar 97 punten. In dezelfde maand vorig jaar stond de index 1 punt lager.

Transport & logistiek
De sectoren transport & logistiek (+10), horeca & toerisme (+7) en de publieke sector (+7) zagen de sterkste stijging in online vacatureaanbod het sterkst. En dan vooral in de stad Groningen (+8). In de gezondheidszorg (-7), de agrarische sector (-3) en in de bouwsector (-3) daalde de index deze maand het meest.

Groningen
Vergeleken met de maand mei, steeg het vacatureaanbod in juni in de provincie Groningen (+8) het sterkst. In Drenthe en Friesland nam het aanbod met 3 punten toe. En ook in Overijssel (+2), Flevoland (+2) en Noord-Brabant (+1) steeg het aantal vacatures. In Zuid-Holland (-2), Limburg (-1), Utrecht (-1) en Zeeland (-1) daalde de index. In Gelderland en Noord-Holland bleef het vacatureaanbod onveranderd.

Vergeleken met vorig jaar
Vergeleken met juni 2010 steeg het online vacatureaanbod in Limburg (+15) flink. Ook in Groningen (+10), Gelderland (+10) en Drenthe (+9) steeg het aantal vacatures sterk. In Zuid-Holland (-6) en Utrecht (-2) daalde het vacatureaanbod het meest. In Overijssel bleef het aanbod gelijk.

Monster Employment Index
De Monster Employment Index Europe van het bedrijf Monsterboard levert sinds 2005 maandelijks informatie over trends in online-recruitment in de Europese Unie.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer