Groei uitzendbranche houdt aan

0

De groei van de Nederlandse uitzendbranche zet door.

Dat bleek dinsdag uit cijfers van de brancheorganisatie voor uitzendorganisaties ABU.

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten nam in de periode van 23 mei tot 19 juni (week 21 tot en met 24) met 6 procent toe ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet van de uitzendorganisaties groeide in die periode met 8 procent.

In de voor de Nederlandse economie belangrijke administratieve sectoren was 1 procent meer werkgelegenheid voor uitzendkrachten dan een jaar eerder. De uitzendomzet nam in deze sectoren met 4 procent toe. In periode 5 daalde de omzet en werkgelegenheid in de administratieve sectoren. In de technische sectoren nam het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren met 20 procent toe, in de industrie werd een groei van 7 procent gemeten.

De medische sector had in periode 6 nog steeds te maken met een daling van de uitzendomzet en het aantal uitzenduren.

Eerste halfjaar 2011
Nu de cijfers van juni bekend zijn, is ook het beeld over het eerste half jaar van 2011 compleet. Gemiddeld is het aantal uitzenduren in de eerste zes maanden van dit jaar met 8 procent gestegen. Ook de uitzendomzet steeg met 8 procent. In het eerste halfjaar was er geen enkele periode waarin de medische sector een groei kon optekenen. De medische sector heeft het eerste halfjaar afgesloten met een afname in uitzenduren van 11 procent en in uitzendomzet van 15 procent. Het aantal uitzenduren in de administratieve sector bleef ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar gelijk, de uitzendomzet steeg met 1 procent. De industriële sector is met 12 procent toegenomen in uitzenduren ten opzichte van een jaar eerder en met 13 procent in uitzendomzet. In de technische sector was de groei van de werkgelegenheid het grootst. Het aantal uitzenduren nam met 25 procent toe. De uitzendomzet groeide met 23 procent.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer