NBBU onderzoekt werkbeleving flexkrachten

0

De flexibilisering van de arbeidsmarkt staat de laatste tijd ter discussie. Vooral de vakbonden laten zich negatief uit over flexibele arbeid.

Zo stelde de FNV eerder dit jaar dat flexkrachten te maken hebben met slechtere arbeidsvoorwaarden en weinig mogelijkheden tot opleiding en ontwikkeling. Ook zou volgens de vakbonden 90 procent van de flexkrachten eigenlijk een vast dienstverband willen. De branchevereniging voor uitzenders NBBU herkent zich echter niet in deze en andere argumenten en feiten die de vakbonden aandragen. Marco Bastian, directeur NBBU: ‘Flexwerk voorziet in een maatschappelijke behoefte, waarbij de afwisseling en flexibiliteit worden gewaardeerd.’

Om er achter te komen hoe uitzendkrachten nu echt hun werk beleven, laat de NBBU nu een eigen, onafhankelijk onderzoek uitvoeren onder alle uitzendkrachten die onder de NBBU-vlag werken. Op deze manier wil NBBU een eigen geluid laten horen en het maatschappelijk nut van de uitzendbranche laten zien, met goed onderbouwde onderzoeksresultaten.

In juni en juli kunnen uitzendkrachten een online enquête invullen.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer