Nieuwe cao TNT: arbeidsvoorwaarden verslechteren niet

2

Er is een principeakkoord bereikt over de nieuwe cao voor TNT en over een nieuw Sociaal Plan.

Dit heeft Abvakabo FNV laten weten.

De partijen hebben afgesproken de arbeidsvoorwaarden niet te laten verslechteren om de werkgelegenheid te kunnen garanderen. Dit was ook de uitkomst van een cao-referendum dat afgelopen najaar gehouden was.

Loonsverhoging

De lonen worden per 1 januari 2010 structureel verhoogd met 0,7 procent. Daarnaast krijgen de werknemers een loonsverhoging van 1 procent per 1 januari 2011 en van 0,2 procent per 1 oktober 2011.

Reorganisatie

Begin 2009 kondigde TNT een grote reorganisatie aan waarbij 11.000 banen zouden verdwijnen. In maart kwamen de bonden en TNT tot een principeakkoord waarin in ruil voor een inkomensdaling, een garantie tegen gedwongen ontslagen werd opgenomen. De achterban ging hiermee echter niet akkoord. Na het cao-referendum in het najaar werden de onderhandelingen opnieuw gestart. Daaruit is nu dus een akkoord gekomen. Binnenkort zullen de leden opnieuw om hun mening over het akkoord worden gevraagd.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. Ik heb zelf een zaterdagbaantje bij TNT. Ze betalen net boven het minumum loon en dan voor ‘stuk werk’ waarvoor ze de uren zelf veel te laag inschatten. Dat zeg ik niet alleen, maar iedereen. Resultaat, een aantal mensen werkt daar nu ruim onder het minimumloon als je de echt gemaakte uren rekent. Voor mij is het gelukkig een extraatje, maar als je daar vast in dienst zou zijn, je krijgt dus minder betaald dan die ‘uitgebuite Poolse aspergestekers ‘.

  2. Ik vind dat mensen die voor 1951 geboren zijn en bij tnt werken ook in aanmerking moet komen voor vervroeg uittreden.
    dit is te zot !!! ben je 55 56 of 57 dan mag je er uit ,maar ben je 58 dan kan dat niet,en moet je door werken tot 65.belachelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reageer