Nieuwe cao TNT definitief

0

De leden van Abvakabo FNV en de postvakbond BVPP hebben ingestemd met het principeakkoord voor een nieuwe cao en een nieuw sociaal plan voor de werknemers van TNT.

Dat maakten de bonden maandag bekend.

Het akkoord behelst een grondige reorganisatie met een aanzienlijk verlies aan arbeidsplaatsen tot gevolg. Bestuurder Peter Wiechmann van Abvakabo FNV liet in een persbericht weten “de reorganisaties heel kritisch te beoordelen en zich in te zetten voor zo min mogelijk gedwongen ontslagen”.

Over het plan is jarenlang onderhandeld. De leden stemden vorig jaar tegen een eerder akkoord, dat voorzag in een inkomensdaling in ruil voor een garantie tegen gedwongen ontslagen.

De nieuwe cao geldt van 1 april 2009 tot 1 januari 2012 en voorziet onder meer in een loonsstijging van 0,7 procent voor al het Nederlandse personeel van TNT per 1 januari van dit jaar.

De afspraken hebben betrekking op alle 31.000 medewerkers van TNT in Nederland, met uitzonding van de postbezorgers en de zaterdagbestellers, zo liet TNT weten. Voor hen gelden aparte cao’s.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer