Nog steeds daling uitzenduren in medische sector

0

In periode 2 (week 5-8) is het aantal uitzenduren in de medische sector met 14 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2010. De uitzendomzet nam met 19 procent af.

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de ABU Marktmonitor.

De medische sector is de enige sector waar nog een daling van het aantal uitzenduren en de uitzendomzet waarneembaar is. In alle overige sectoren groeide de uitzendactiviteit in periode 2.

De grootste groei was zichtbaar in de technische sector. Hier steeg het aantal uren met 33 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam met 30 procent toe. In de industriële sector was een stijging vna 17 procent in uren en 19 procent in omzet waarneembaar. De administratieve sector is gestegen met 2 procent in uren en 1 procent in omzet. In periode 1 daalde in deze sector het aantal uren nog met 2 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In periode 2 van 2011 groeide het totale aantal uitzenduren met 12 procent. De uitzendomzet nam met 11 procent toe ten opzichte van periode 2 van 2010.

 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer