ABU-marktmonitor: iets minder forse krimp uitzendbranche

0

De krimp van de uitzendsector als gevolg van de coronacrisis stabiliseert en is zelfs iets minder groot dan in de vorige maand. In de afgelopen maand (periode 6) daalde het aantal uitzenduren met 22% en de omzet van de uitzendbranche daalde met 17% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Net als voorgaande maanden krijgt de technische sector de hardste klappen.

Dat blijkt uit de cijfers van de ABU over periode 6 (week 21-24).

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 25% en de omzet daalde met 19% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar
  • industriële sector: Het aantal uitzenduren daalde met 17% en de omzet daalde met 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar
  • technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 36% en de omzet daalde met 29% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De krimp in periode 6 ligt daarmee in lijn met die van de maanden ervoor, waarin de effecten van de coronacrisis ook te zien waren (periode 5 en periode 4). Ten opzichte van periode 5 is de daling in uitzenduren en -omzet in de afgelopen maand zelfs iets minder sterk.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer