Bas van Gorp (BAS HR): ‘groeien is risico’s nemen’

0

BAS HR is actief als uitzender en detacheerder, maar vooral als payrolling- en backoffice-dienstverlener. Door scherpe prijzen wil algemeen directeur Bas van Gorp zijn bedrijf snel verder uitbouwen.

FlexTopGroeiers

Snel groeien is niet elk bedrijf gegeven. Net als vorig jaar heeft Flexmarkt zijn Omzetranglijst in segmenten ingedeeld (naar omzetgrootte) en per segment een bedrijf tot winnaar uitgeroepen. Deze vijf FlexTopGroeiers zagen hun omzet in 2019 dubbelcijferig groeien.
In de omzetklasse tot 20 miljoen euro is de snelste groeier BAS HR, dat met een omzet van 9,6 miljoen euro een omzetgroei van 210% realiseerde.

flextopgroeiers2020

Op groei prijzen

Al in het eerste volle jaar groeide BAS HR naar een omzet van ruim 9 miljoen euro. Bij het bedrijf, een afkorting van Back-office Automatiseringsstrategie, klopten vanaf voorjaar 2019 veel personeelsintermediairs aan voor administratieve diensten en payrollingdienstverlening. Het Bredase bedrijf is actief als uitzender en detacheerder, maar vooral als payrolling- en backoffice-dienstverlener. Bas van Gorp: “We zijn pas echt gaan groeien toen we externe personeelsbemiddelaars konden aansluiten op onze dienstverlening. Wij nemen ze het automatiseringstraject uit handen, toetsen hun klant op kredietwaardigheid, controleren cao en beloningsmethodiek en stellen de arbeidscontracten op.” Ook factureert en verloont het bedrijf. Dat BAS HR in één jaar tijd in omzet verdrievoudigde, is te danken aan het aantrekkelijke tarief dat Van Gorp rekent. “Prijsstunten? Nou, laten we zeggen dat we scherp prijzen. Je kunt namelijk een normale prijs hanteren, maar je kunt ook op groei prijzen.” Met een marge tussen 5 en 6% liep de toestroom zo goed, dat Van Gorp al in september een klantenstop afkondigde.

BAS HRMarktplaats voor freelancers live

Van Gorp wil dermate snel groeien, dat zijn bedrijf ook onverzekerde klanten bedient. “Dat doen we zorgvuldig, in overleg met de intermediair. Elke vrijdag actualiseer ik bovendien het debiteurenrisico van het bedrijf.” Als dit jaar ook nog een marktplaats voor freelancers van BAS HR live gaat, verwacht Van Gorp ook in die markt te groeien. Vanwege het coronavirus houdt hij rekening dat zijn oorspronkelijke raming van omzetverdubbeling niet gehaald wordt. “Maar ik kan ook dit jaar minstens dezelfde omzet garanderen.” Over vijf jaar wil Van Gorp 80 tot 100 intermediairs bedienen en meer dan 5.000 freelancers bemiddelen.

Lees ook: Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020 online

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek voor het juni-nummer van Flexmarkt dat onlangs is verschenen. Wilt u voortaan ook Flexmarkt ontvangen?

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer