Daling uitzenduren stabiliseert; omzet uitzendbranche -19%

0

De impact van de coronacrisis op de uitzendsector is fors, maar lijkt zich te stabiliseren. Net als de voorgaande periode is in de afgelopen maand (periode 5) het aantal uitzenduren met 24% gedaald. De omzet van de uitzendbranche daalde met 19% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de meest recente ABU-cijfers over periode 5 (week 17-20).

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • administratieve sector: Het aantal uren daalde met 29% en de omzet daalde met 23% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: Het aantal uren daalde met 17% en de omzet daalde met 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sectorHet aantal uren daalde met 41% en de omzet daalde met 35% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De forse krimp van de uitzendsector in de afgelopen maand ligt daarmee in lijn met die van de voorgaande (periode 4), de maand waarin voor het eerst echt de impact van de coronacrisis op de uitzendbranche bleek.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer