Olympia Flexgroup verkoopt Italiaanse activiteiten

1

Het in surseance verkerende Olympia Flexgroup AG heeft per 1 februari haar Italiaanse activiteiten verkocht. ‘Mijn grootste zorg nu is dat Olympia Nederland overeind blijft’, zegt CEO/CFO Hans van der Wurff.

Koper van de Italiaanse activiteiten van Olympia is de Italiaanse UnoHolding. Het gaat in totaal om 13 winkels met een omzet van ongeveer 10 miljoen euro. Verdere overnamedetails en de overnamesom maakt CEO/CFO Hans van der Wurff desgevraagd niet bekend.

Olympia heeft, net als Randstad, Adecco en USG, problemen in de Zuid-Europese landen. Eerder al kondigde Olympia aan in deze landen desinvesteringen te doen. Zo deed Olympia in begin dit jaar haar Spaanse activiteiten van de hand. 

Volgens Van der Wurff was in Italië vooral het ontbreken van kritische massa (kantoren en omzet), reden om de activiteiten af te stoten. In Italië werd Olympia afgelopen jaar geconfronteerd met een omzetdaling van circa 40 procent. De verkoop van de Italiaanse kantoren is volgens Van der Wurff uitgevoerd in overleg met de curator. Die heeft de zeggenschap over de activa van het failliete Olympia Flexgroup AG.

Over de status van de verzelfstandiging van Olympia Nederland wil Van der Wurff alleen zeggen dat de curator momenteel in gesprek is met de banken. ‘Mijn grootste zorg is dat Olympia Nederland overeind blijft. Dat is voor de franchisenemers en werknemers de beste optie. De curator is daar gelukkig ook van overtuigd.’

Van der Wurff zal daarnaast, in samenspraak met de curator, proberen alle activiteiten van de failliete AG te verkopen. Het gaat om activiteiten in Polen, één winkel in Zwitserland en activiteiten in Duitsland.

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer