‘Banen op het spel door uitstel crisiswet’

0

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn verbijsterd dat de invoering van de crisis- en herstelwet vertraging oploopt.

De werkgeversorganisaties reageerden woensdag op het besluit van de Eerste Kamer om de behandeling van de wet uit te stellen, waardoor die op z’n vroegst in april van kracht wordt.

Met de crisiswet wil het kabinet procedures voor grote bouw- en infrastructurele projecten versnellen. "Wij hebben steeds gehamerd op een spoedige invoering van deze tijdelijke wet”, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. “Dat is broodnodig voor de werkgelegenheid, de bestrijding van de crisis en dus de economie. Met name voor de bouw, waar de productiviteit daalt en de werkloosheid snel oploopt, is verdere vertraging funest.”

Uitstel van het behandelen van de crisiswet kan veel mensen hun baan kosten, zei bestuurder Gijs Lokhorst van de vakbond CNV Bouwnijverheid. “ Ik heb dagelijks wanhopige bouwvakkers aan de telefoon die hun baan dreigen te verliezen”, aldus Lokhorst. “Werk is echt de enige oplossing om de sector door deze crisis heen te slepen.”

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer