Omzet DPA gedaald door afstoten bedrijfsonderdelen

0

Na een forse omzetgroei in 2018 boekt DPA Group in het eerste kwartaal van dit jaar een omzetdaling. DPA wijt de omzetdaling aan het afstoten van verschillende bedrijfsonderdelen.

De omzet van DPA over de eerste drie maanden is uitgekomen op € 36,7 miljoen. Dat komt neer op een daling van bijna 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De brutowinst daalde met € 1,1 miljoen naar € 10,5 miljoen. Het nettoresultaat steeg met € 0,1 miljoen naar €1,9 miljoen.
DPA Group noteerde over 2018 een omzetstijging van 15,7% ten opzichte van 2017. De omzet van DPA kwam vorig jaar uit op € 158,8 miljoen.

Bedrijfsonderdelen verkocht

Autonoom is de omzet licht gestegen met 0,8%. Volgens DPA is de omzetdaling dan ook een logisch gevolg van de aangescherpte focus. Die heeft ertoe geleid dat in 2018 Cauberg Huygen is verkocht en verschillende andere bedrijfsonderdelen zijn verzelfstandigd of beëindigd. Eric Winter, die op 16 mei jl tijdens de jaarvergadering van aandeelhouders is herbenoemd als ceo, zegt hierover: “Dit heeft zijn weerslag op de omzet en winst. Bovendien hebben we te maken met krapte op de arbeidsmarkt en een hoger dan gebruikelijke uitstroom van professionals. In deze concurrerende arbeidsmarktomgeving levert onze aangescherpte focus op die markten waar wij een top-3 positie innemen, tastbare resultaten op. Deze komen tot uitdrukking in de groei van het aantal raamcontracten en klanten. Ook zijn we door de clustering van de bedrijfsonderdelen beter in staat om talentvolle professionals voor langere periodes aan ons te verbinden.”

Minder professionals in loondienst

DPA geeft dus aan dat het bedrijf kampt met een relatief hoog verloop onder medewerkers door de aanhoudende druk op de arbeidsmarkt. Op 31 maart 2019 waren 1.255 professionals in loondienst van DPA (1 januari 2019: 1.314). En op 31 maart had DPA op fulltime basis 159 zzp’ers onder contract (1 januari 2019: 127)

Bron: DPA Group

Lees ook: DPA verbetert omzet en slagkracht

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer