Omzet- en winstgroei Adecco in eerste kwartaal

0

Adecco Group heeft in het eerste kwartaal van 2015 een omzet behaald van 5,1 miljard euro, een stijging van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Zonder valutacorrectie zou de omzetgroei zelfs 9% bedragen. De brutomarge bedroeg 19,1%, de EBITA-marge 4,6% en de nettowinst is uitgekomen op 160 miljoen euro, een stijging van 45 procent.

De omzet in de Benelux in het eerste kwartaal bedraagt 240 miljoen euro, een groei van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het Zwitserse uitzendconcern vandaag heeft bekendgemaakt.

Herstel markt
Volgens Patrick De Maeseneire, ceo van Adecco Group, is de omzet in het eerste kwartaal mede gestegen vanwege de aantrekkende economie in Europa. Ook zou de Benelux-markt zich herstellen. ‘Gebaseerd op de economische vooruitzichten verwachten wij dat de omzet in de tweede helft van 2015 nog sneller zal groeien.’

Directiewisseling
In het persbericht waarin Adecco de omzetcijfers bekendmaakt, wordt ook gemeld dat Patrick De Maeseneire vanaf 1 september wordt opgevolgd door Alain Dehaze als ceo. Daarnaast heeft cfo Dominik de Daniel bekendgemaakt Adecco te zullen verlaten.


Bron: Adecco


Lees ook: Omzet- en winstgroei in 2014 voor Adecco

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer