STOOF: scholingsvouchers voor flexkrachten

0

Door intersectorale samenwerking tussen de uitzendbranche en de sector groenten- en fruitgroothandel krijgen zeventig uitzendkrachten de kans om een opleiding te kiezen die hun arbeidsmarktpositie aanzienlijk zal verbeteren.

De Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) gaat de samenwerking aan met GF Groothandelsfonds (groente en fruit) Zeventig flexkrachten die werkzaam zijn voor lidbedrijven van GF krijgen via het fonds een scholingsvoucher aangeboden. Het betreft een voucher van € 1.000 inclusief BTW. Dit individuele leerbudget mag besteed worden aan een opleiding die hun kansen in brede zin op de arbeidsmarkt vergroot.

Scholingsvoucher
Deze scholingsvoucher kan vanaf eind april door de uitzendkracht aangevraagd worden bij STOOF (info@stoof-online.nl) of bij het GF Groothandelsfonds (www.agfgroothandelsfonds.nl) en wordt voor 50% betaald door STOOF, voor 25% door het GF Groothandelsfonds en voor 25% door het Ministerie van SZW vanuit de sectorgelden.
Het Project uitzendkrachten scholen in de groenten en fruitgroothandel loopt tot 1 juni 2016. De vouchers kunnen tot 31 december 2015 aangevraagd worden.

Meer O&O-fondsen
STOOF heeft naast de scholingsvouchers die uitgereikt worden via flexwerkgevers besloten om een breder netwerk aan te boren om scholingsvouchers uit te geven. Inmiddels zijn er naast GF Groothandelsfonds meer O&O-fondsen belangstellend voor de STOOF scholingsvoucher, onder andere het fonds voor interieurbouw en meubelindustrie. Op deze wijze bereikt STOOF meer flexkrachten zonder startkwalificatie en krijgt de branche beter geschoolde medewerkers.

Bron: STOOF


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer