Toch vast contract voor payrollers DUO

0

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) neemt flexmedewerkers die soms al vele jaren via een payrollconstructie bij de instantie werken nu alsnog in vaste dienst.

Dat meldde de vakbonden FNV en CNV zaterdag.
Eerder bleek dat DUO 55 payrollers de wacht had aangezegd, zo meldde de NOS. Daarmee ging DUO in tegen het kabinetsbeleid. Later bleek minister Bussemaker van Onderwijs haar collega Asscher van Sociale Zaken alsnog te hebben beloofd dat zij toch een vaste baan krijgen.

Flexmedewerkers weggestuurd
Per 1 juli veranderen de ontslagregels, die flexwerkers meer duidelijkheid en zekerheid zouden moeten bieden. In de aanloop naar de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ziet CNV dat werkgevers op grote schaal hun flexmedewerkers naar huis sturen.

‘Opvallend daarbij is dat ons meldpunt ook signalen krijgt van werknemers die met een flexcontract bij de overheid worden weggestuurd, aldus CNV-voorzitter Maurice Limmen. ‘Als het kabinet met de WWZ meer banen met zekerheid wil scheppen, dan zal de overheid daarin als werkgever het voortouw moeten nemen.’

De FNV gaat er van uit dat andere overheidsinstanties het voorbeeld van DUO zullen volgen. ‘Het in vaste dienst nemen van payrollers en uitzendkrachten door de overheid is de enige juiste manier hoe de overheid zelf met zijn werknemers om moet gaan’, meent de bond.

Bron: ANP


Noot van de redactie:


Vanuit de payrollsector zelf wordt er heel anders hiertegen aangekeken. Onlangs noemde Please-directeur Hans van de Ven de WWZ ‘goed bedoeld, maar niet erg goed doordacht’ en in haar uitwerking ‘contraproductief’. Please Payrol zou juist profiteren van de complexer wordende wet-en regelgeving zoals Wet Werk En Zekerheid. Hierdoor zouden vooral kleinere ondernemers het werkgeverschap steeds meer willen uitbesteden.

Ook VNO-NCW stelde onlangs dat de overheid zich meer moet bezighouden met de houdbaarheid van het systeem van vaste contracten en cao’s en minder met het tegengaan van flexibilisering van de arbeidsmarkt.


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer