Groeiers en dalers Omzetranglijst 2014

0

De Staffing Groep en PSC Backoffice Service Holding waren in 2014 de grootste groeiers in de uitzendbranche. Jenrick Groep Nederland vormt in de groeiende uitzendmarkt een uitzondering met een dalende omzet in vergelijking met 2013.

Dat zijn enkele opvallende feiten uit de Flexmarkt Omzetranglijst 2014, die eind deze maand wordt gepubliceerd.

Staffing Groep en PSC Backoffice Services
In de Omzetranglijst 2014 – die dit jaar een recordaantal van 80 deelnemende uitzendorganisaties telt – is de Staffing Groep, detacheerder/intermediair van zzp’ers, met een omzetgroei van 69 miljoen euro de grootste groeier (absoluut). De Staffing Groep staat op de 5e plaats in de Omzetranglijst met een omzet in 2014 van 392 miljoen euro.  
PSC Backoffice Services is percentueel de grootste groeier van de Topgroeiers. Met een nichedienstverlening aan uitsluitend uitzendbedrijven boekte het bedrijf 78 procent meer omzet dan een jaar eerder (omzet 2014: 39,7 miljoen euro). Ook Driessen HRM, Staffing Management Services en Mekano Industrial hebben een flinke omzetgroei behaald. In de publicatie in Flexmarkt vindt u een toelichting met interviews met de directie van deze succesvolle flexbedrijven.

Jenrick Groep Nederland
De grootste daler in absolute zin van de tachtig deelnemers aan de Omzetranglijst 2014 is de Jenrick Groep Nederland. Jenrick behaalde in 2014 een omzet van 79,8 miljoen euro, een daling van 5,5 miljoen euro ten opzichte van 2013. Het is overigens het enige flexbedrijf in de top-20 dat een daling van de omzet kent in 2014. Van de tachtig uitzendbedrijven in de Omzetranglijst, zagen ‘slechts’ tien bedrijven hun omzet dalen. Vijf deelnemende uitzendbedrijven behaalden dezelfde omzet als in 2013.

De Flexmarkt Omzetranglijst 2014 wordt in de eerstvolgende editie van Flexmarkt gepubliceerd die op 29 mei a.s. verschijnt. Nieuwsgierig en wilt u ook Flexmarkt ontvangen?

Lees ook: Omzetranglijst 2014: uitzendmarkt hersteld

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer