Omzetgroei Randstad in Nederland

0

Randstad heeft vorig kwartaal met een stevige omzetgroei geprofiteerd van het herstel op de arbeidsmarkt en gunstige wisselkoerseffecten. Vooral in Nederland liepen de opbrengsten flink op.

Dat maakte ’s werelds op één na grootste uitzendconcern donderdag bekend.

Omzetgroei
Randstad boekte vorig kwartaal een omzet van 4,4 miljard euro. Dat was 12 procent meer dan een jaar eerder. Gecorrigeerd voor de voor het bedrijf positieve ontwikkeling van de euro resteerde een plus van 6 procent. Het bedrijfsresultaat (ebita) ging met ruim een vijfde omhoog naar 144 miljoen euro, terwijl de nettowinst met 8 procent verbeterde tot 59,5 miljoen euro.

Nederland
In Nederland lag de omzet per werkdag 10 procent hoger dan in de eerste drie maanden van 2014. De algemene uitzendmerken Randstad en Tempo-Team groeiden daarbij in lijn met de gehele markt, terwijl de specialist in hoogopgeleiden Yacht een plus van 19 procent realiseerde.

Reorganisaties
‘Er is duidelijk sprake van groei’, zei financieel directeur Robert Jan van de Kraats over de arbeidsmarkt in Nederland. Met een nieuwe werkwijze en dankzij de reorganisaties die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd, is het bedrijf nu ook in staat daar volop de vruchten van te plukken, stelde hij. ‘Alles is in gereedheid voor verdere groei.’

Europa
In Frankrijk stagneerden de opbrengsten. Hier werd het gat met de rest van de markt volgens het bedrijf wel gedicht, na een min van 8 procent in de laatste drie maanden van vorig jaar. In Duitsland namen de opbrengsten met 3 procent af. Volgens Van de Kraats heeft de markt daar last van stijgende loonkosten, waardoor veel bedrijven in de industrie hun productie naar het buitenland verhuizen.

In april lijken de trends volgens het bedrijf nog iets positiever te zijn geweest dan in de voorgaande maand. Daarbij ging het volgens Van de Kraats om een ‘marginale’ verbetering. ‘De verbetering zit achter de komma, maar de situatie verslechtert in ieder geval niet.’

Bron: ANP

Lees ook: Randstad sluit 2014 af met groeiende omzetcijfers

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer