USG People ziet groei terug in cijfers

0

De omzet van USG People steeg in het eerste kwartaal naar € 570,7 miljoen. Dat is een omzetstijging van 5,1% ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Het brutoresultaat bedroeg € 120,9 miljoen in het eerste kwartaal.

Groei in Nederland

In Nederland nam de groei toe tot 3,7% over het kwartaal. De omzetgroei liep in Nederland op van 2,7% in het vierde kwartaal van 2014 naar 6,1% in maart.
‘In Nederland krijgt het herstel op de arbeidsmarkt steeds meer vaart. De vraag naar personeel in het midden- en kleinbedrijf, waar we in Nederland ongeveer de helft van onze omzet genereren, bleef zich in het eerste kwartaal goed ontwikkelen. Ook bij USG Professionals zien we nu in de meeste segmenten de groei aantrekken’, zei Rob Zandbergen, CEO van USG People, in een toelichting op de cijfers.

Gemengd beeld Europa
In België werd over het eerste kwartaal een groei gerealiseerd van 9,3%. In Frankrijk bleef de groei met 5,7% ten opzichte van vorig jaar ruim boven de marktgroei. De ontwikkeling van de markten in het eerste kwartaal geeft een enigszins gemengd beeld. In maart groeide de omzet per werkdag van onze groep 5,0%. In Nederland en Duitsland was er in deze laatste maand van het kwartaal sprake van een verder aantrekkende groei terwijl de groei in België en Frankrijk wat lager uitviel.
Zandbergen: ‘We zien de positieve ontwikkelingen in alle landen aanhouden. We verwachten dat onze markten zich de komende maanden positief blijven ontwikkelen.’

Marges onder druk
Wel gaf Zandbergen aan dat marges onder druk staan. ‘In het volumesegment hield de concurrentie op prijs aan. We gaan er echter van uit dat dit zich in de huidige aantrekkende markt geleidelijk zal normaliseren. We verwachten dat onze markten zich de komende maanden positief blijven ontwikkelen.’

Bron: USG People

Lees ook: Omzet- en winstgroei USG People

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer