Onderzoek naar ‘interne aansturing’ UWV na opraken integratiebudget

0

Een commissie die de interne aansturing bij het uitkeringsinstituut UWV onder de loep zal nemen, is begonnen met haar werk.

De groep deskundigen bestaat uit Anne-Willem Kist (voorzitter van de raad van advies Nederlandse Zorgautoriteit), Harm Bruins Slot (voorzitter van KWF Kankerbestrijding) en Martin van Rijn (bestuursvoorzitter bij pensioenuitvoerder PGGM).

Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maandag bekendgemaakt. Afgelopen juni bleek het UWV 90 miljoen euro te veel uitgegeven te hebben aan re-integratietrajecten om werklozen aan een nieuwe baan te helpen. Hierop besloot minister Piet Hein Donner tot het instellen van de commissie. De groep deskundigen, die onder meer gaat kijken naar mogelijke verbeteringen van de "sturing" binnen het instituut, brengt uiterlijk 1 december verslag uit.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer