OTTO Work Force neemt Axell Employment over

0

Nederlands grootste bemiddelaar van arbeidsmigranten, OTTO Work Force, wordt nog groter. OTTO heeft namelijk Axell Employment overgenomen.

Met de overname van Axell Employment versterkt OTTO Work Force haar strategische positie op de markt van de internationale arbeidsbemiddeling in Nederland. Axell Employment is gevestigd in Tilburg en heeft 8 kantoren in Oost-Europa. Het bedrijf heeft 1.500 internationale medewerkers (arbeidsmigranten) met functies in de techniek, productie en logistiek. Met de komst van Axell wil OTTO Work Force de groei in deze marktsegmenten de komende jaren nog verder opstuwen.

Henriëtte Timmermans, eigenaar van de Axell Group, zegt in een toelichting op de overname: “Door de verkoop van onze employment-divisie kunnen wij ons nu weer volledig focussen op de primaire activiteiten van de Axell Group.”

Grens van 1 miljard doorbreken

Frank van Gool, CEO OTTO Work Force: “Ons bedrijf groeide in 2021 met ruim 30% tot een omzet van 660 miljoen euro en heeft de ambitie om in 2023 door de omzetgrens van een miljard heen te gaan. De overname van Axell Employment is een geweldige impuls voor onze verdere groei.”

Lees ook: OTTO Work Force groeit onverstoorbaar door

OTTO Work Force werd in 2000 opgericht en groeide uit tot Europees markleider internationale arbeidsbemiddeling. Ruim 25.000 internationale medewerkers (arbeidsmigranten) werken via OTTO in voornamelijk Nederland, Duitsland en Polen.In 2018 nam het Japanse Outsourcing een meerderheidsbelang in OTTO Work Force. OTTO Work Force is vooral actief in de industrie en logistiek en richt zich thans op de snelle ontwikkeling van ‘The Asian Europe Talent Bridge’, waarmee tekorten op de Europese arbeidsmarkt ingevuld kunnen worden met gekwalificeerde mensen vanuit Azië. Het hoofdkantoor van OTTO Work Force is gevestigd in Venray en in heel Europa hebben we meer dan 50 kantoren.

Lees ook: ‘Arbeidsmigranten, weg ermee’

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer