Japanse uitzendbedrijf OSI neemt OTTO over

0

De beursgenoteerde Japanse uitzendgroep Outsourcing (OSI) heeft een meerderheidsbelang (56% van de aandelen) in OTTO Work Force verkregen.

Dat hebben beide partijen gisteren bekendgemaakt.

OTTO blijft OTTO

Het merk en het management van OTTO Work Force blijven ongewijzigd. Oprichters Frank van Gool (CEO) en Karolina Swoboda (Operationeel Directeur NL) hebben hun commitment gegeven voor tenminste de komende vijf jaar.

Mondiale positie

OTTO spreekt van een strategische samenwerking, bedoeld om internationaal sterker te staan. OTTO is een grote speler op de markt internationale arbeidsbemiddeling in Europa. Door de economische groei en de vergrijzing voorziet OTTO in de komende jaren een toename van wereldwijde arbeidsmigratie. Dankzij het mondiale netwerk van OSI kan OTTO nu verder uitgroeien tot een wereldspeler.
OSI heeft namelijk een sterke positie op de Aziatische markt en is ook actief in Zuid-Amerika, Australië en in toenemende mate in Europa. 
Frank van Gool: “OTTO begon in 2000 met arbeidsbemiddeling tussen Polen en Nederland. Sinds 2010 hebben wij ons werkterrein uitgebreid en groeiden wij uit tot Europees marktleider. Voor sommige sectoren is de Europese arbeidsmarkt al te klein geworden. Deze samenwerking is een strategische keuze om onze mondiale groeiambities sneller te verwezenlijken. OSI heeft een fantastisch wereldwijd netwerk, waarbij alle ondernemingen in de groep hun eigen identiteit behouden. Voor OTTO is dit van wezenlijk belang om het OTTO-DNA te kunnen behouden.”

Kenniswerkers uit Azië

Van Gool: “Een resultaat van deze samenwerking is dat we binnenkort samen met OSI kunnen werken aan een nieuwe business line, waarmee kenniswerkers en vakmensen uit Azië en de rest van de wereld naar Europa kunnen komen.”

Bron: OTTO Workforce/Outsourcing

Lees ook:

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer