OTTO wint zaak tegen fiscus over WVA

0

OTTO sluit het jaar goed af. De uitzendorganisatie realiseert een jaaromzet van 200 miljoen euro in Nederland. Daarnaast stelt de rechtbank OTTO in het gelijk over de toepassing van de Wet Vermindering Afdracht (WVA), waarmee een einde komt aan een slepende kwestie met de fiscus.

De groepsomzet eindigt dit jaar boven de 280 miljoen euro. Het bedrijf uit Venray verwacht in 2018 een groepsomzet te gaan realiseren van ruim 330 miljoen euro. OTTO zegt te profiteren van de sterke economie en de krappe arbeidsmarkt, waardoor de vraag naar flexkrachten en arbeidsmigranten sterk toeneemt. Dagelijks heeft OTTO via ruim 50 kantoren in Europa zo’n 20.000 flexmedewerkers aan het werk in met name Nederland, Polen en Duitsland.

WVA-claim afgewezen

Gerechtshof Den Bosch heeft uitspraak gedaan inzake de belastingclaim van 14,7 miljoen euro. Het Hof heeft de claim van de fiscus helemaal afgewezen. Daarmee komt een einde aan de sinds 2013 lopende procedure met de Belastingdienst over de toepassing van de Wet Vermindering Afdracht (WVA). OTTO heeft in het verleden gebruik van gemaakt van deze regeling, die was bedoeld om de educatie van medewerkers fiscaal te bevorderen. De fiscus was van mening, dat OTTO ten onrechte voor haar medewerkers WVA heeft geclaimd. Het Gerechtshof heeft OTTO uiteindelijk in het gelijk gesteld en de aanslagen van de fiscus vernietigd.

Bron: OTTO

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer