Goed overnamejaar: ‘de flow’ is terug in de flexmarkt

0

Overnamejaar 2021 in een notendop: de flow in deals is weer helemaal terug. Met 45 afgeronde transacties is zelfs het niveau van 2019 alweer gehaald. De M&A-experts van Corporate Finance International (CFI) duiden enkele opvallende fusies en overnames.

Roel ter Steeg
Roel ter Steeg, managing partner CFI

Wat was het treurig, het tweede kwartaal van 2020. Met nul transacties zorgden deze drie maanden voor een unicum in de transactiegeschiedenis van de flexmarkt. En achteraf gezien was heel 2020 één groot dal met slechts 24 overnames. In 2021 keerde de trend ten goede. Roel ter Steeg, Managing Partner bij CFI (Corporate Finance International), verklaart: “Kopers hadden in 2021 duidelijk meer vertrouwen dan in het jaar ervoor. En aan de andere kant was de wil om te verkopen ook meer aanwezig dan in 2021, dankzij de mooie winstresultaten van een aantal bedrijven.”

Opzienbarende transacties

Dit heeft dan ook tot een aantal grote en soms opzienbarende transacties geleid. Zoals de overname van Cohedron door House of HR, de grootste overname die in 2021 plaatsvond in de flexmarkt. Jaap Veerman, Associate bij CFI, licht toe. “House of HR is een Belgische organisatie met een Franse investeerder erachter, Naxicap Partners. Ooit zijn ze in België gestart, maar intussen is House of HR in heel West-Europa actief, waarbij ze ook dominant zijn op de Nederlandse markt. Ze zijn een echte overnamemachine en zetten daarbij breed in. Enerzijds op het door middel van acquisitie verbreden van reeds bestaande pijlers in hun HR-dienstverlening. Aan de andere kant op het toevoegen van geheel nieuwe pijlers.”

Fusies en overnames 2022

…Klik hier om het hele artikel te lezen…

 

Dit is een ingekorte versie van het artikel, geschreven door Paul Poley, dat tevens wordt gepubliceerd in de juni-editie van Flexmarkt, die in het teken staat van de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100. De redactie van Flexmarkt werkt nauw samen met Corporate Finance International (CFI) bij de totstandkoming van Flexmarkt Omzetranglijst Top-100.

 

Flexmarkt OmzetranglijstFlexmarkt Omzetranglijst Top-100 2022

 Flexmarkt magazine en de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2022 zijn exclusief beschikbaar voor abonnees van Flexmarkt pro.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer