Recruitment: helden van de perfecte match

0

Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

In deze vierde podcast in de serie gaat Wim in gesprek met Richard Reijrink, held bij MF Uitzendbureau, uitzendbureau voor mensen die werk zoeken in Noord-Nederland.

Werkgeluk met koffie

Middenin corona begon Richard bij MF Uitzendbureau in Groningen. Hij had Commerciële Economie gestudeerd, wilde eigenlijk accountmanager worden of … Via een vriend kwam hij bij MF terecht, waar hij nu all round intercedent is. Dus een deel accountmanager én een deel recruiter. Touché. Over een paar jaar denkt hij sectorspecialist te willen worden, dat je ergens heel erg goed in bent. Hij ziet wel, eerst maar eens ontdekken welke sector. Niet zo lang geleden gaf een behoorlijk wanhopige kandidaat hem een dankbaar compliment: “Jij bent de eerste die me een bakje koffie geeft.” En Richard heeft zo al een paar mensen aan een totaal onverwachte baan geholpen, en daarmee hen en een paar opdrachtgevers heel blij gemaakt. Zo jong, en dan al anderen aan werkgeluk geholpen.

Geduldig opschieten

Natuurlijk speelt wet- en regelgeving ook een grote rol op de uitzendmarkt. Daar had Richard niet op gerekend! Er zijn zó veel wetten en regels, en iedereen moet daar zó goed op letten, dat moet je echt niet onderschatten. Maar belangrijk is het, ziet Richard. Nadat hij zo snel mogelijk de SEU-opleiding had gevolgd, en dus wist wat er van hem zijn collega’s wordt verlangd, en waarom, wist hij: die regels zijn goed voor de kandidaat én de opdrachtgever. Desalniettemin wil Richard tempo. Als hij een kandidaat voorstelt, heeft hij het liefst vandaag nog een reactie. Kan natuurlijk niet. Iedereen is druk. Snapt Ricard. Dus zoekt hij steeds naar de balans tussen opschieten en geduldig zijn. Net als die tussen High Tech en High Touch. En nog veel meer.

Jouw lokale held Onze koffie aanbiedende, werkgelukkige lokale held Richard heeft zelf óók een lokale held: Ruben 2.0. Die ontvangt namens Richard € 250 van RecruitNow om nog meer mooi werk te kunnen doen.

Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie!

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met RecruitNow. Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie uit de inspirerende podcastreeks

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer