PageGroup verlaagt winstverwachting

0

De PageGroup boekte in het tweede kwartaal minder omzet en winst. Bij de presentatie van haar kwartaalcijfers waarschuwde de recruitmentspecialist dat de winst dit jaar lager uit gaat vallen.

Aanvankelijk werd voor 2024 de winst op 120 tot 125 miljoen Britse pond geraamd. Nu is dat bijgesteld naar 60 miljoen pond. Een halvering dus.

Flinke daling Nederland

In het tweede kwartaal van 2024 daalde de wereldwijde omzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 15%. De brutowinst daalde met 12%. In Nederland daalde de brutowinst zelfs met 20%.

Voorkeur voor flexibele oplossingen

Volgens Chief Financial Officer Kelvin Stagg gaat het vooral slecht op het gebied van permanente recruitment. Tijdelijke oplossingen, zoals uitzenden, worden minder geraakt. Klanten prefereren flexibele oplossingen en kandidaten zijn minder vaak bereid om over te stappen door de onzekere economische vooruitzichten.

Minder opdrachten en interviews

In het afgelopen kwartaal werden flink minder opdrachten geacquireerd en kandidaten gesproken. Vooral in mei en juni liepen de aantallen terug. De recruiter constateert dat het teruglopende aantal interviews in juni de resultaten van het derde kwartaal negatief beinvloedt.

Reductie personeelsleden

In reactie op de dalende resultaten snijdt PageGroup in het personeelsbestand. Zo daalde het aantal personeelsleden in Europa in het afgelopen kwartaal met 120. Het aantal medewerkers daalde vooral in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Het bedrijf geeft aan dat ze het personeelsbestand zoveel mogelijk op peil willen houden om uitvoering te geven aan de ingezette strategie.

De presentatie van de resultaten van PageGroup ging gepaard met de volgende mededeling:

“Forward activity KPIs such as new jobs registered and number of interviews softened during the quarter and candidate and client confidence remained low. Despite this, we continued to invest in the Group’s strategy, by broadly maintaining our platform of fee earners. Given the weaker than expected trading in June, recent increased geopolitical and macro-economic uncertainty and consequently a more cautious view for H2, the Board now expects full year 2024 operating profit to be in the region of £60m.”

Labels

PageGroup is in Nederland actief met de labels Page Executive, Page Personnel, Page Outsourcing en Michael Page, het originele label waar het ooit mee is begonnen in Nederland.

Over Auteur

Reageer