12 social startups die arbeidsparticipatie bevorderen in de race voor IGNITE Award

0

De deelnemers aan IGNITE Award 2024 zijn bekend en daarmee is het startschot voor deze award voor sociaal ondernemerschap gegeven. Dit jaar dingen twaalf gedreven sociaal ondernemers uit het hele land mee. In september beginnen zij aan het trainings- en coachtraject om hun onderneming een kickstart te geven. IGNITE Award, een non profit initiatief van het Anton Jurgens Fonds, biedt de startende sociaal ondernemers erkenning en een intensief traject onder leiding van ervaren trainers en coaches. De ondernemers met het beste plan maken bovendien kans op een investering van maximaal €100.000. De winnaars worden op 26 november bekendgemaakt.

De deelnemers aan de IGNITE Award 2024 komen uit het hele land en zijn stuk voor stuk inspirerende ondernemingen. Met hun sociale initiatieven dragen zij bij aan een meer sociale, inclusieve samenleving. Bijvoorbeeld door betekenisvolle, herstelbevorderende en inclusieve werkplekken te creëren  en vluchtelingen en kwetsbare mensen een hoopvolle toekomst (op de arbeidsmarkt) te bieden.

Nederland bruist van de sociale initiatieven

Melanie Vaessen van IGNITE Award: “Voor onze negende editie van de IGNITE Award hebben we na onze oproep om deel te nemen een geweldig aantal aanmeldingen ontvangen. Nederland bruist van initiatieven op het gebied van sociale cohesie, arbeidsparticipatie  en het tegengaan van uitsluiting. We zijn onder de indruk van de diversiteit en hoge kwaliteit van de inzendingen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor een socialere wereld. Uit de vele inspirerende inzendingen hebben we dit jaar twaalf bevlogen ondernemers geselecteerd. We kunnen niet wachten om samen met hen meer impact te maken!”

Langdurige impact

Geselecteerd worden voor de IGNITE Award betekent een kickstart voor alle deelnemers. Tijdens het traject maar ook daarna. IGNITE Award stimuleert hiermee dat de startende ondernemers uitgroeien tot blijvers die langdurig sociale impact gaan maken in de samenleving.

Lees ook: Hoe bereik je mensen aan de zijlijn? 

Tien arbeidsparticipatiebevorderende initiatieven

Hieronder, ter inspiratie, een beschrijving van 10 genomineerde initiatieven die de kans op werk willen vergroten, mensen helpen bij een terugkeer op de arbeidsmarkt of een veilige werkplek bieden.

Back to code (Groningen): software ontwikkelaar met een inclusieve missie

Geleid door een missie om de inclusieve arbeidsmarkt te versterken, biedt IT-bedrijf Back to code uit Groningen een prikkelarme en veilige omgeving voor talentvolle professionals, waaronder mensen met autisme, die onterecht aan de zijlijn stonden. Vanuit de overtuiging dat talent geen grenzen kent, creëert Bert Kat, medeondernemer bij Back to code een omgeving waar iedereen kan uitblinken. Bert Kat, medeondernemer bij Back to code, zet zich in om buiten de gebaande paden te denken. De developers die bij Back to code werken, denken net even anders dan de meeste mensen, maar vinden juist razend slimme oplossingen. Dat resulteert in mooie software, websites, apps en andere oplossingen.

Breakout Bandits (Lansingerland): verbinding en herstel door avontuurlijke games

Wouter en Esther van der Zeijden van Breakout Bandits willen met hun games én hun onderneming de wereld een mooiere plek maken. Ze bedenken, ontwikkelen en organiseren games en adventures die mensen prikkelen, verbinden en verwonderen. Bij Breakout Bandits werken jongeren en jongvolwassenen die wel willen, maar waarbij het niet altijd even goed lukte. Voor mensen die op jonge leeftijd een tik van het leven hebben gekregen, zoals door Long Covid, een burn-out of autisme, bieden ze een werkplek waar het anders gaat. Er wordt gewerkt met veel persoonlijke aandacht, zonder stress en in een huiselijke omgeving. Op dit moment richten ze zich vooral op mensen die met de juiste aandacht en een gezonde, rustige werkomgeving er weer bovenop kunnen komen.

Lees ook: Laat je oog vallen op alternatieve doelgroepen

Draad en Daad (Schijndel) zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt

Kim van Aarle-Rijkers vindt dat iedereen kansen en mogelijkheden moet krijgen op de arbeidsmarkt. Met deze missie startte zij Draad en Daad, een onderneming die zich inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt voor mensen met een beperking. Draad en Daad creëert maatschappelijke impact door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden, werkervaring en/of arbeidsmatige dagbesteding te bieden binnen een van de afdelingen van haar onderneming: Het Atelier, De Studio, Het Kantoor en De Snoeperij. Draad en Daad combineert op een unieke manier arbeid, zorg en scholing door middel van op maat gemaakte trajecten.

Ervaring Spreekt uit Alkmaar zet zich in voor inclusie en eerlijke vergoedingen

Thijs de Lange, actief in inclusie en toegankelijkheid, zag dat ervaringsdeskundigen voor hun waardevolle bijdragen op evenementen of aan beleidstafels, vaak slechts een vrijwilligersvergoeding krijgen. Om dit te veranderen, richtte hij sprekersbureau Ervaring Spreekt op. Dit bureau helpt organisaties de juiste ervaringsdeskundige spreker, dagvoorzitter of adviseur te vinden, en biedt trainingen om ervaringsdeskundigen betaald werk te geven. Zelf heeft Thijs een lichte fysieke handicap en werkt hij als dagvoorzitter en journalist, waardoor hij de positieve impact van professionele inzet van ervaring ervaart.

Fiswear (Hof van Twente) voelt goed en zit lekker

Fiswear is meer dan een kledingbedrijf; het is een beweging die streeft naar maximale sociale impact door zinvolle werkgelegenheid te bieden aan mensen die vaak aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan. Oprichter Thomas Fiselier begon 1,5 jaar geleden zonder kennis van de kledingindustrie, maar met de vastberadenheid om in Nederland kleding te maken én sociale werkgelegenheid te bieden. Door bewust te vertragen en ambachtelijk te produceren, laat Fiswear zien dat moderne kleding lokaal gemaakt kan worden. Ze streven ernaar om niet alleen stijlvolle kleding te maken, maar ook trots, werkgelegenheid en betekenis te creëren voor hun team.

Lucerna (Nijmegen): geurkaarsenmakerij die bijdraagt aan een inclusieve, zorgzame samenleving

Myrthe en Ebenezer staan aan het roer van Lucerna, een geurkaarsenmakerij die verder kijkt dan de eigen producten en winst. Met hun sociale onderneming willen ze bijdragen aan een inclusieve en zorgzame samenleving. Lucerna biedt jongeren en volwassenen met verstandelijke beperkingen, gedragsproblemen en complexe problematieken zoals autisme, ADHD, stemmingsstoornissen en hechtingsproblematiek, kansen om te groeien in een ondersteunende omgeving waardoor ze zelfstandiger en zelfverzekerder worden.

Opbloeier (Helmond) doorbreekt stigma’s over mannenberoepen

Rianne en Paul zagen kansen voor vrouwen. Kansen om op te bloeien in de groenvoorziening en in de houtbewerking. Ondanks een tekort aan arbeidskrachten in deze door mannen gedomineerde beroepsgroepen, krijgen vrouwen helaas vaak niet de kans om te participeren in het werk vanwege heersende stigma’s. Ze zouden niet sterk of snel genoeg zijn. Om deze ongelijkheid aan te pakken, richtten zij Opbloeier op, een onderneming die vrouwen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt in Zuidoost-Brabant en Midden-Limburg helpt om sterke professionals te worden in houtbewerking en hovenierswerk. Opbloeier biedt coaching, vakinhoudelijke training, sollicitatietraining en assertiviteitstraining en streeft naar eerlijke kansen op de arbeidsmarkt, zodat elke vrouw op haar eigen tempo kan groeien en zich veilig voelt in haar vak.

Naar een hoopvolle toekomst met The Beautiful Unseen (Den Haag)

Esther Pot hoorde van organisaties uit het veld dat er een belangrijke schakel ontbreekt voor vrouwen die uit de prostitutie stappen en in een nieuwe richting naar werk zoeken. Sommige van deze vrouwen komen uit een kwetsbare situatie en willen graag toewerken naar een toekomst met perspectief, maar lopen tegen obstakels aan die dit belemmeren. Om dit te veranderen richtte zij The Beautiful Unseen op. Een sociale onderneming die deze vrouwen uit de prostitutie en slachtoffers van mensenhandel zeepworkshops aanbiedt, waardoor ze hun vaardigheden  verder kunnen ontwikkelen, hun zelfvertrouwen wordt versterkt en zelf een volgende stap richting werk en een hoopvolle toekomst kunnen maken.

UNSEEN (Amsterdam) slaat een brug tussen nieuwkomers en hun nieuwe thuisland

UNSEEN, de sociale onderneming van Nick Pfeyffer en Abdullah Alharbi, ondersteunt nieuwkomers in Nederland, vooral vluchtelingen, bij het overwinnen van onzichtbare barrières en het opbouwen van een stabiel leven in hun nieuwe thuisland. Ze streven naar een stabiele en betekenisvolle toekomst door persoonlijke ondersteuning te bieden en hen te begeleiden naar banen in accountancy, finance en belastingen. Via hun isettle app die in ontwikkeling is, wil UNSEEN nieuwkomers helpen een sterke financiële en administratieve basis te verkrijgen, wat nodig is voor verdere zelfstandigheid. De innovatieve app biedt nieuwkomers toegang tot het regelen van een bankrekening met IBAN, een wereldwijd geaccepteerde MasterCard, een app in de moedertaal en een AI-gestuurde virtuele assistent voor budgetbeheer en administratieve ondersteuning, om hen te helpen snel te integreren en werk te vinden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer