Payroll Works wordt WePayPeople

0

Payroll Works verandert haar naam in WePayPeople. Er is onder meer gekozen voor deze nieuwe naam vanwege negatieve associaties met het woord payrolling.

Dat laat directeur Julius Kousbroek in een interview met het FD weten.

Imago payrolling

Vanuit vakbonden en politiek is de laatste tijd veel kritiek op de groei van payrolling. Zo ziet vakbond FNV payrollen als een schijnconstructie waarmee werkgevers hun verantwoordelijkheid proberen te ontlopen. Ook liet minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) eerder dit jaar al weten dat de rijksoverheid stopt met payrolling omdat dit een manier zou zijn om ‘mensen goedkoop te houden’.

Positieve bekendheid

Volgens Kousbroek is veel van die kritiek onterecht. Payroll Works heeft in het voorjaar getracht het imago op te vijzelen door een infographic en video-animatie te publiceren over payrolling, waarmee de payrollorganisatie meer positieve bekendheid wil geven aan het fenomeen payrolling.

Nieuwe payrollconstructies

Kousbroek verwacht dat payrolling de komende jaren alleen maar zal groeien omdat het werkgeverschap steeds ingewikkelder wordt. Zeker de kleinere bedrijven willen af van die complexiteit, administratieve rompslomp en financiële risico’s, zo stelt Kousbroek in het FD. Kousbroek voorziet overigens dat er ook andere payroll-constructies zullen komen, waarbij bijvoorbeeld payrollbedrijven geen werkgever zijn, maar een opslag ontvangen voor het overnemen van bepaalde werkgeversrisico’s.

Het dekt de lading niet

Een andere reden voor de naamswijziging is dat de naam Payroll Works de lading niet meer dekt, legt Kousbroek uit. Zo werken via de payrollorganisatie 4.000 mensen, ook verwerkt het bedrijf 3.000 salarissen en verzorgt het de backoffice van uitzendbureaus en intermediairs. ‘Wij zijn eigenlijk salarisadministrateur’,  zegt Kousbroek in het FD.

Bron: FD

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer