Top-5 meest gehunte beroepen

0

Ruim één op de drie Nederlanders (35%) is het afgelopen jaar door een werkgever benaderd voor een baan. Op marketeers, consultants en ICT’ers wordt door recruiters het meest gejaagd.

Ten opzichte van 2011 is er een lichte stijging van 2% wat betreft het aantal gehunte personen. Dat blijkt uit analyses in opdracht van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

Marketeers zijn de meest gehunte doelgroep in Nederland, gevolgd door consultants en ICT’ers. Ruim 70% van de marketeers is het afgelopen jaar door een werkgever of intermediair benaderd voor een nieuwe baan. Bijna de helft van de marketeers wordt een of meerdere keren per kwartaal benaderd.
Van de inkopers wordt ruim 20% minimaal één keer per maand benaderd. Zowel bij marketeers als bij inkopers is er een directe relatie tussen de mate waarin ze vindbaar zijn op internet en het aantal keer dat ze worden gehunt voor een nieuwe baan.

Online onvindbaar maken
Mensen die werken in de Oil & Gas industrie zijn zelfs zo gewild dat 45% van hen maandelijks wordt gehunt en 70% procent jaarlijks. Deze groep maakt zichzelf steeds vaker ‘onvindbaar’ of ‘onbenaderbaar’ online, omdat de intensiteit waarmee zij worden benaderd steeds vaker als ‘spam’ wordt ervaren.

Top-5 meest gehunte beroepen:

 1. Marketing 71%
 2. Consultancy/advies 62%
 3. ICT/automatisering 61%
 4. Accountancy 56%
 5. Directie/(interim)-management 55%
  (tabel: scores op jaarbasis)

Top-5 minst gehunte beroepen:

 1. Facilitaire dienstverlening 17%
 2. Verpleging/verzorging 20%
 3. Administratief/secretarieel 27%
 4. Productie 29%
 5. Sociaal/maatschappelijk 29%
  (tabel: scores op jaarbasis)

Bron: Academie voor Arbeidscommunicatie

 

Lees ook: Top 10 moeilijk vervulbare functies

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer