Philips en TNO winnen Randstad Award

0

Philips en TNO zijn de meest aantrekkelijke werkgevers. Zij winnen de Randstad Award voor meest aantrekkelijke werkgever 2014.

De Awards zijn gisteren uitgereikt op het hoofdkantoor van Randstad.

Geld en zekerheid
Uit het jaarlijkse werkgever imago-onderzoek van Randstad onder 13.501 mensen – dat de basis vormt voor het toekennen van de Award – blijkt dat geld en zekerheid  voor de Nederlandse werknemer steeds belangrijker zijn. Werksfeer en de werk-privé-balans worden ten opzichte van vorig jaar minder belangrijk gevonden. Uit het onderzoek kan ook worden afgeleid dat werknemers vooral het behoud van hun baan belangrijk vinden. Reisafstand, opleidingsmogelijkheden en mvo-beleid worden minder belangrijk gevonden.

De top-5 belangrijkste aspecten voor werknemers zijn:

  1. aangename werksfeer: 67%
  2. salaris/arbeidsvoorwaarden 67%
  3. baanzekerheid: 55%
  4. balans werk/privé: 44%
  5. interessante banen: 41%

Van baan- naar werkzekerheid
In een reactie op het onderzoek geeft Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt van Randstad Nederland, aan dat er een verschuiving moet komen van baan- naar werkzekerheid. ‘De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler en mensen moeten zich daar op voorbereiden. Het gaat daarbij niet om baanzekerheid bij één bedrijf, maar om het blijven ontwikkelen zodat je aan het werk blijft. Bedrijven moeten ruimte geven voor die ontwikkeling en werknemers de kans bieden zich te ontwikkelen zodat ze ook een volgende werkgever kunnen vinden.’


Bron: Randstad

Lees ook: Vier op de vijf uitzendkrachten hebben liever vaste baan

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer