Please neemt Ja! HRM Specialisten over

0

Please neemt HR-bemiddelaar Ja! HRM Specialisten over. Met de overname verstevigt Please zijn positie op de HR-markt. Door de overname groeit de omzet van Please met ongeveer 10%. De verwachting is dat Please verder zal groeien door meer overnames.

Ja! HRM Specialisten, opgericht in 2007 en gevestigd in Zwolle, is naast detachering ook actief in werving & selectie en executive search van (interim) HR professionals.

Please ondersteunt MKB-ondernemers onder andere op het gebied van salarisadministratie en het inzetten van uitzendkrachten, payrollmedewerkers, expats en zzp’ers.

Groei detacheringstak

Sinds december biedt het Brabantse bedrijf via Please HR Professionals ook detachering van HR-experts aan. De activiteiten van Ja! HRM Specialisten zijn daarmee naar eigen zeggen een goede aanvulling op de huidige dienstverlening van Please en bovendien leidt de overname tot een forse groei van de detacheringstak.

Full service HR-dienstverlening

Volgens Mark Mollen, financieel directeur bij  Please, is de overname een volgende stap naar een full service HR-dienstverlening: “Ja! HRM Specialisten heeft een groot netwerk van gekwalificeerde HR-professionals waar wij nu gebruik van kunnen maken. Tegelijkertijd sluiten zij zich aan bij een grote organisatie als de onze, waardoor zij vooral op administratief vlak een professionaliseringsslag kunnen maken. Daardoor kunnen zij zich focussen op hun corebusiness en deze nog verder laten groeien. Ook kunnen zij bij bestaande klanten tijdens projecten gebruik maken van onze dienstverlening, zoals salarisadministratie of ons digitaal platform Aybler.”

‘Juiste overnamepartij’

Voorlopig houdt Ja! HRM Specialisten dezelfde naam, het eigen kantoor en al haar medewerkers. Directeur Jan van den Brink blijft de komende periode nog operationeel betrokken om verdere groei te realiseren en het bedrijf onafhankelijk te maken van zijn persoonlijke inzet. “Het was voor mij snel duidelijk dat Please de juiste overnamepartij was. (..)  Ik was op zoek naar een partij die ons nog verder kan brengen. Bovendien blijft Please alle ruimte geven aan ons interne team van consultants, aangezien zij onze huidige koers volledig onderschrijven.”

‘Grootste werkgeverspartner’

Ja! HRM Specialisten is een snelgroeiend bedrijf, de HR-bemiddelaar groeit jaarlijks met 20 tot 30%. Door de overname groeit de omzet van Please met ongeveer 10%. Gezien de ambitie van Please om in 2025 de grootste werkgeverspartner van Nederland te zijn, past de overname in de groeistrategie van het bedrijf. Mollen: “De diensten van Ja! HRM Specialisten sluiten goed aan bij onze propositie en bij onze rol als partner voor ondernemers. We zijn hard op weg een multidisciplinaire werkgeverspartner te worden die ondernemers ondersteunt op alle mogelijke vlakken op het gebied van HR. Tegelijkertijd blijven we kijken naar meer overnamemogelijkheden om verdere groei te realiseren.”


Noot van de redactie:

Please heeft zich ontwikkeld van payroller naar HR-dienstverlener en noemt zichzelf nu dus werkgeverspartner. Veel voormalig traditionele payrollbedrijven hebben de afgelopen jaren een transitie doorgemaakt of zijn daar nog mee bezig.

Lees ook:

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer