Please Payroll groeit in 2012

0

Please Payroll heeft in 2012 een omzetstijging van 14,4 procent gerealiseerd ten opzichte van 2011. Daarmee continueert de payrollorganisatie de groei in de voorgaande jaren.

 

Het aantal opdrachtgevers van Please Payroll nam in 2012 met 12,8 procent toe tot 698. Het aantal Please-medewerkers steeg met ruim 22,6 procent ten opzichte van 2011 (van 5300 naar 6500 medewerkers). Gemiddeld gaven opdrachtgevers Please een 8,7 als rapportcijfer voor de dienstverlening. Een van de doelstellingen van het bedrijf voor het komende jaar is om de klanttevredenheid naar een 9+ niveau te brengen.

Horeca

Volgens Please is de omzetstijging vooral het resultaat van de hoge tevredenheid van opdrachtgevers en de specifieke focus op MKB bedrijven tot tien medewerkers. Volgens Hans van de Ven, directeur van Please hebben vooral veel horecabedrijven momenteel last van zwaar weer. Van de Ven: ‘Ondernemers in deze branche moeten uiterst creatief zijn om hun omzet op peil te houden. Voor horecabedrijven is payrolling dan een welkome oplossing. De ondernemer besteedt het juridisch werkgeverschap aan ons uit, en kan zich vervolgens volledig focussen op het ondernemerschap.’

Lobby

Please wil zich in 2013 actief blijven inzetten in de lobby voor payrolling als belangrijke banenmotor voor het MKB, een discussie die zij in 2012 actief voedde door tijdens de verkiezingen campagne te voeren met het platform ‘Payroller van de Arbeid’ (PayvdA). Volgens de payrollorganisatie staan flexibele arbeidsovereenkomsten ten onrechte in een kwaad daglicht, met name bij de vakbonden. Van de Ven: ‘Zij lijken niet in te zien dat payrolling juist banen creëert. Daar komt bij dat wij medewerkers ook steeds vaker een vast contract geven. Payrollen is bij Please allang niet meer uitsluitend voor tijdelijke contracten.’

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer